17.500 stappen per dag. Dit haalde ik met gemak bij veel van mijn vorige werkgevers. Inmiddels haal ik de 7.500 stappen niet eens. En eigenlijk is het zetten van tienduizend stappen per dag het minimum aan dagelijkse beweging. Maar hoe tik je die 10.000 aan? Dagelijks.

Minder stappen

In februari heb ik de overstap gemaakt van Waldorf Astoria naar Headroom. Met deze overstap ging helaas ook de afname van het aantal – 10.000 minder – stappen gepaard. Op dagen dat ik niet naar werk loop, zijn de 7.500 stappen zelfs bijna onhaalbaar. Ik denk dat dit stiekem wel herkenbaar is voor de meesten met een kantoorbaan.

Verstelbaar bureau

Gelukkig biedt Headroom verstelbare bureaus aan en dat is écht een aanrader! Allereerst ben je er een stuk alerter en productiever door. Daarnaast verbrand je extra calorieën, doordat je staat. Iets wat op een vrouwenkantoor natuurlijk heel erg gewaardeerd wordt. Dansmoves gooi je er ook een stuk makkelijker uit dan op je bureaustoel, en dit doe ik maar al te graag!

Meer stappen

Heb je werkelijk géén idee hoeveel stappen je per dag zet? Meten is weten! En inmiddels heeft iedere smartphone wel een stappenteller app die standaard op je telefoon staat. Houd gewoon eens twee of drie dagen bij hoeveel stappen je loopt en probeer dit daarna te verhogen. Step by step 😉

Om toch die 10.000 stappen te behalen, doe ik lopend boodschappen en ga ik minimaal drie keer in de week buiten een rondje lopen in m’n pauze. Daarnaast hardloop ik twee keer in de week een half uur, lekker in het Westerpark of langs de grachten. En tot slot pak ik iedere dag de trap in plaats van de lift!

So, get your ass of that chair!

By Simone

Gerelateerde artikelen

Zo blijf je gelukkig op werk

Heb jij interesse in meer tijd én focus?

Neem dan gerust contact met ons op, wij kunnen je vást verder helpen!