klanten

In de eerste jaren van Headroom waren we blij met elke klant die wilde starten. Omzet! Zo hebben we gewerkt als customer care afdeling van een tablet business, planners van een diëtistenpraktijk en salesmedewerkers van een flexdesk organisatie. We waren nog erg zoekende in onze propositie en ideale klant.

Kostbare energie

Het gevolg was dat we heel veel tijd hebben gestoken in klanten die niet bij ons pasten. Het kostte ons veel energie en we konden die klanten niet de meerwaarde bieden die we voor ogen hadden. Aan de ene kant heeft het onze groei geremd, aan de andere kant hebben we geleerd op welke klanten we ons wél moeten richten.

We bestaan inmiddels zo’n 5 jaar en weten nu heel goed wie onze ideale klant is. Dit betekent dat we regelmatig nee zeggen tegen mensen die bij ons willen starten. Hoewel we weten dat dit voor zowel ons als hen het beste is, blijft het super moeilijk om nee te zeggen! We zouden het liefst iedereen ondersteunen, maar onze manier van werken is niet voor iedereen.

Onze ideale klant:

  • Heeft het druk genoeg (behoefte groot genoeg);
  • Beseft dat goede communicatie essentieel is voor een goede samenwerking;
  • Vindt het een pré dat we op afstand werken. Juist omdat we een externe partij zijn voelt het een stuk makkelijker om je inboxbeheer uit handen te geven, evenals privézaken.
  • Nog steeds weten ondernemers ons er soms toch van te overtuigen een samenwerking te starten, ondanks dat wij ’red flags’ zien. En dit blijkt bijna altijd mis te gaan. Hoe moeilijk het soms ook is om nee te zeggen, als oprichter van je bedrijf weet jij als geen ander wat wel en niet werkt. Dus durf nee te zeggen!

klanten

 

Love, Céline

 

 

 

Dit artikel was eerder te lezen in onze nieuwsbrief van 22 november 2017.

Lees ook:

Tips om productief thuis te werken