thuis

Headroom maakt het mogelijk om niet alleen op kantoor te werken, maar ook om thuis te werken. Het is dan wel belangrijk dat ik thuis een goede werkplek heb. Hierbij een paar tips voor een fijne, ergonomische werkplek in je huis.

Zolang ik m’n laptop met internet heb kan ik in principe alles vanuit huis doen, maar ik merkte dat ik vaker rug- en hoofdpijn had op de dagen dat ik thuis werkte. Hierdoor was ik ook een stuk minder productief. Terwijl het af en toe natuurlijk wel fijn en praktisch is om vanuit huis te werken. Daarom heb ik nu thuis ook zoveel mogelijk een ‘home office‘ ingericht. Hierbij enkele tips voor een fijne werkplek in je eigen huis:

Bureaustoel

Een goede bureaustoel is erg belangrijk. Zorg voor een fijne (bureau)stoel die in hoogte verstelbaar is. Een bureau aanschaffen kan soms iets teveel van het goede zijn, de eetkamertafel kan ook prima als bureau dienen. Bedenk dat wel dat je een (bureau)stoel moet hebben die op de juiste hoogte afgesteld staat ten opzichte van de tafel om RSI-klachten te voorkomen. Een fijne rugleuning is ook zeker belangrijk om rugpijn te vermijden.

Laptopstandaard

Zorg voor een laptopstandaard en een goede muis om ook je polsen niet teveel te belasten.

Fresh air

Voldoende natuurlijk daglicht en frisse lucht is belangrijk om zo hoofdpijn te voorkomen.

Clean Desk Policy

Zorg ervoor dat het om je heen niet te rommelig of te druk is. Dit kan niet alleen storend werken, maar je ook afleiden en aanzetten tot het opruimen ervan, in plaats van dat je je op je werk richt.

Korte pauzes

Las tenslotte voldoende pauzes in, loop buiten even een rondje, drink voldoende (water) en eet gezond.

Zo wordt thuis werken bijna net zo leuk als op kantoor. Alleen de collega’s missen uiteraard nog 😉

By Chantal

Lees ook:

Winter zonder dip? Fresh food, fresh air!