Vanaf vandaag geef ik jullie iedere zes weken een kijkje in mijn leven als Personal Assistant. Van wat ik allemaal doe op een dag tot tips om efficiënter te werken. Zo vertel ik hoe je je hoofd écht leeg kunt maken, maar ook hoe je meer productiviteit en effectiviteit in je werk bereikt. Allereerst zal ik me even voorstellen.

Ik ben Julie Hogestijn, 25 jaar en geboren in Haarlem. Inmiddels tien maanden werkzaam als Personal Assistant bij Headroom Assistance. Misschien heb je mijn naam al eerder voorbij zien komen door mijn blog ‘Ben jij je telefoon de baas?’.

Van Jr. PA tot Sr. PA

Eind 2017 ben ik van start gegaan bij Headroom als Junior Personal Assistant en nog steeds even enthousiast. Headroom heeft mij vanaf het begin goed begeleid. Als ik terugblik op wat ik in deze korte periode allemaal geleerd heb, ben ik aangenaam verrast. Het is indrukwekkend om te zien dat je bij Headroom opgeleid wordt van Junior PA tot Senior PA. Ik heb hier in tien maanden meer geleerd in de praktijk dan van alle schoolboeken tijdens m’n hele studieperiode.

Zo hebben we maandelijks trainingen om de beste PA van Nederland te worden én te blijven. Ook werken we met een PoP (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) waarin jouw kwaliteiten en verbeterpunten als PA worden besproken om zo echt te kunnen groeien. Daarnaast heeft iedere PA die net start bij Headroom een intensieve inwerkperiode, om de unieke werkwijzen te leren kennen.

Uitdaging

Als Personal Assistant is iedere dag weer anders. Uiteraard heb je terugkerende werkzaamheden, maar er gebeuren altijd wel dingen waarop je moet anticiperen en dat vind ik juist zo leuk aan deze job.

Hiervoor werkte ik in de mediabranche bij een van de grootste uitgeverijen van Nederland. Ik heb daar altijd met veel plezier gewerkt, maar als ik terugkijk kan ik nu zeggen wat ik belangrijk vind in mijn werk. Dat zijn uitdagingen tijdens m’n werk en waardering voor m’n werk. Dit heb ik bij Headroom absoluut gevonden.

Ondernemers

Bij Headroom staat er een team van PA’s klaar voor onze ondernemers. Ook is onze werkwijze erop gericht dat het werk naadloos door verschillende PA’s kan worden opgepakt. Op dit moment ondersteun ik deze vier ondernemers, maar als ik ziek ben of met vakantie loopt het werk voor hen gewoon door.

  • Almir Ambeskovic, Country Manager van IENS voor Italië en Scandinavië. De reserveringssite voor restaurants.
  • Diederick Croese, mede-oprichter & CEO van SingularityU. SingularityU wordt over het algemeen beschouwd als een denktank uit Silicon Valley. Een bedrijf dat technologische start-ups mogelijk maakt en organisaties helpt bij het oplossen van specifieke leiderschap-uitdagingen in deze snel veranderende wereld.
  • Cliff Bos, eigenaar en oprichter van Carexs eHealth-technologie. Carexs zorgt ervoor dat informatie over medicatie en voorgeschreven gebruik door elektronische toedienlijsten beschikbaar wordt gesteld voor alle betrokkenen in de keten rondom de medicatie van een patiënt. Denk aan de huisarts, de apotheek tot en met wijkverpleging en mantelzorgers.
  • Willem Meijer, eigenaar en oprichter van Canalize. Een bedrijf dat ondernemingen ondersteunt en begeleidt bij veranderingstrajecten en crisismanagement.

Ik ben super trots op de ondernemers die ik assisteer en ondersteun ze iedere dag weer met veel plezier.

By Julie

Lees ook:

Founder Céline: ‘Hoe vaak geef jij je tijd weg?’

Nieuwsbrief

Ontdek het geheim tot meer uren in een dag. Elke maand Tips & Tricks in onze Newsletter. Sign up now!