Personal Assistant

Thuis moeder, op het werk Personal Assistant van verschillende toffe ondernemers. Switchen tussen rollen is niet altijd even makkelijk. In dit blog deel ik graag mijn tips met jullie!

Een situatieschets van mijn ochtend

De wekker gaat: tijd om te douchen, me aan te kleden, mijn haar te fatsoeneren en om een make-upje op te doen. Daarna haal ik de kleine uk uit bed, die ik vervolgens was, aankleed en een paar rondjes door het huis laat scheuren op een vervoersmiddel naar keuze: een fiets, auto, skippy-koe, het huis staat er vol mee.

Dit geeft mij de gelegenheid om ontbijt voor ons tweeën in elkaar te flansen. Vervolgens doet hij een poging om zelf zijn ontbijt naar binnen te lepelen. Hierbij ontwijk ik zo goed als ik kan de papspetters en eet mijn eigen ontbijt.

Dan is het tijd om de straal van drie meter rond de stoel van mijn uk papvrij te maken (inclusief mijzelf), schoenen en jassen aan te trekken en te gaan. Hop, op het fietsje, de kleine naar de opvang brengen en zelf door naar het station.

Het ‘ik loop achter mezelf aan’-gevoel

Iedere ouder zal herkennen dat de ene ochtend soepeler verloopt dan de andere. Hierdoor verschijn je soms gehaast en gestrest, nog net op tijd, op je werk. Als ik stressy op mijn werk aankom, hou ik dat ‘ik loop achter mezelf aan’-gevoel vaak de hele dag. Hier word ik niet happy en zeker niet productiever van.

Om te schakelen van mommy naar Personal Assistant (en andersom) gebruik ik mijn reistijd. Deze tijd ben ik hoe dan ook kwijt op de dag en kan ik dus maar beter goed gebruiken.

Ik vind het prettig dat ik dan even helemaal tot rust kan komen met een lekker muziekje of een goed boek. Op deze manier kan ik de privéhectiek loslaten en ben ik klaar voor een nieuwe dag op werk of vice versa.

Vaste routine

Wat mij ook erg goed helpt is een vaste avond- en ochtendroutine. ’s Avonds zorg ik dat de ontbijttafel al gedekt staat en mijn kleine zijn rugzakje al gepakt is. ’s Ochtends doorloop ik elke ochtend praktisch dezelfde routine van 1. Aankleden 2. Eten 3. Opruimen en 4. Vertrekken. Dit schept duidelijkheid en regelmaat voor mijn zoontje (en mijzelf) zodat hij weet wat er van hem verwacht wordt. En ondanks dat de meeste ochtenden vooral aan elkaar hangen van ouderlijke improvisatie zijn die vier stappen toch de leidraad.

 

Personal Assistant

 

By Renate

 

 

Lees ook:

PA Floor: ‘Op afstand werken zorgt niet voor een minder goede band’

Nieuwsbrief

Ontdek het geheim tot meer uren in een dag. Elke maand Tips & Tricks in onze Newsletter. Sign up now!