bedrijf

Bert Hagendoorn begon zijn bedrijf in 2009, als adviseur op het gebied van positionering en communicatiestrategie voor toonaangevende creatieve bureaus. We spraken Bert over zijn succesvolle business. Bert: “Ik denk graag na over de volgende stap en strategie van creatieve ondernemers.”

Waarom ben je dit bedrijf begonnen?

“Ik had een mooie baan bij Adobe, maar wilde graag onafhankelijk zijn en creatieve bureaus verder helpen. Toen ik erachter kwam dat ze het vaak moeilijk vonden om hun eigen positionering en communicatiestrategie te bepalen, zag ik meteen wat ik voor ze kon betekenen. Het blijft altijd lastig als bedrijf jezelf van een afstand te bekijken en ik vind het leuk om ze daarbij te helpen.

En hoe doe je dat dan, hoe werkt dat precies?

Ik heb een zes-stappen plan waar ik met ze doorheen kan lopen. In een periode van twee maanden waarin we elke week een sessie van drie uur doen, werken we samen door een lijst vragen heen,  waar interessante discussies uit volgen. Uiteindelijk lever ik een ready-to-roll plan op waar ze zo mee aan de slag kunnen. Inmiddels heb ik dat met zo’n 35 bureaus gedaan.

Wat is voor jou de grootste uitdaging in de week?

Dat is de balans in de betaalde en minder of niet-betaalde dingen die ik doe. Mijn projecten geven me de ruimte om wat projecten te doen om het creatieve vak verder te helpen. Dat doe ik bijvoorbeeld met het initiatief ‘Dutch Digital Design’ en de creatieve handelsmissie ‘Embassy of Dutch Creativity’ tijdens het Cannes Lions festival, waar we net de derde editie mee georganiseerd hebben.

Op welke manier blijft jouw energielevel hoog?

Als je doet wat je leuk vindt, krijg je daar enorm veel energie van. Dan is overwerken een stuk minder vervelend en soms zelfs helemaal super. Je zou kunnen zeggen dat mijn hobby mijn werk is. Tegelijkertijd blijft het lastig om werk en privé goed te verdelen, ook omdat het tegenwoordig sowieso meer door elkaar loopt.

Wat kunnen we de komende tijd verwachten?

De positionering en communicatiestrategie trajecten blijf ik doen, maar daarnaast ga ik me nog meer toeleggen op advies voor creatieve bedrijven – bijvoorbeeld in de rol van raad van advies, waar ik mijn opgebouwde kennis en connecties op kan toepassen. Dat is een rol die goed bij mij past, ik denk graag mee over de volgende stap en strategie van creatieve ondernemers.

Waarom Headroom Assistance?

Vanaf vorig jaar herfst werk ik met de Personal Assistants via Headroom en dat werkt super fijn. Sindsdien werk ik in de cloud en richt ik mijn werkproces beter in. Het biedt ook echt uitkomst voor mij, aangezien mijn mail en agenda nu echt goed worden bijgehouden en ingepland. Verder kan ik ook heel makkelijk mijn telefoon doorschakelen tijdens meetings. Ik wilde namelijk geen personeel in dienst nemen, maar wel deze stap maken – en dat is gelukt.”


The balancing act van FEST founder Femke Furnée