Jez

Eefke Zoetmulder richtte in maart 2010 samen met haar zus Jorine het Bureau JEZ op. Wij spraken Eefke over haar goedlopende bedrijf. Eefke: “Het klinkt heel corny, maar toen ik de opleiding Event Management volgde, wist ik: dit wil ik de rest van mijn leven doen.”

Waarom ben je Bureau JEZ gestart?

Tijdens mijn opleiding ontstond de ambitie om iets voor mezelf te beginnen. Het klinkt heel corny, maar toen ik de opleiding Event Management volgde, wist ik: dit wil ik de rest van mijn leven doen. Mijn vak uitoefenen vanuit mijn eigen bedrijf leek me te gek: alles zelf bepalen en zelf iets opbouwen vanuit niets. Een paar jaar na het afronden van m’n opleiding organiseerde ik voor het eerst samen met m’n zus een 3-daags festival. Dit verliep fantastisch en we zaten helemaal op één lijn. Het gaf ons zo ontzettend veel energie dat we besloten om samen ons eigen bedrijf op te richten: Bureau JEZ. We hebben echt van onze hobby ons werk gemaakt en dat is geweldig.

Hoe begin je de dag het liefst?

Het allerliefst met een goede cappuccino en iets lekkers op het strand, weer of geen weer. Doordeweeks begin ik de dag het liefst iedere keer anders: een afspraak bij een opdrachtgever, koffie met een relatie, op kantoor mail wegwerken of bijvoorbeeld met een leuke brainstorm. Afwisseling is key wat mij betreft!

Op welke manier blijft jouw energielevel hoog waardoor je je doelen behaalt?

Mijn energielevel blijft hoog doordat we veel verschillende opdrachten doen, maar ook omdat we iedere keer een opdracht op een andere manier aanpakken. De learnings die ik uit alle opdrachten haal, gebruik ik weer voor de volgende. Daarnaast zijn ook mijn collega’s ontzettend belangrijk voor mijn energielevel: Spreken we dezelfde taal, hebben we net zoveel plezier in de organisatie van het evenement en is het een echte samenwerking? Dit zorgt bij mij echt voor goede energie en dat zie je ook terug in de kwaliteit van het evenement.

Ben je momenteel tevreden met je work-life balance?

Inmiddels wel, maar ik heb echt geleerd mijn grenzen te stellen. In de eerste drie jaar ging ik over al mijn grenzen heen, niks was ons te gek. ‘Nee’, kenden we niet en we werkten tot het werk af was, dus ook in de avonden en weekenden. Dat was toen echt een keuze en dat heeft ons ook gebracht waar we nu zijn. Tegenwoordig is mijn vrije tijd heilig. Dat betekent overigens niet dat ik nooit meer in het weekend of ‘s avonds werk. Ik probeer mijn werk niet mee naar huis te nemen, maar met een eigen bedrijf ontkom je daar niet aan. Het is nu gelukkig wel veel meer in balans dan in die eerste jaren.

Vind je het makkelijk om werk te delegeren?

Niet altijd. Ik vind het vaak te leuk om dingen zelf te doen, maar hier heb ik simpelweg de tijd niet voor. We hebben het lekker druk en we willen echt groeien. Ons geweldige team van freelancers maakt het loslaten een stuk makkelijker. Ik vind het leuk en leerzaam om te zien hoe anderen uitdagingen aangaan en oplossen. Door ons goede team kunnen wij ons focussen op de zaken waar wij goed in zijn en energie uit halen.

Waarom Headroom Assistance?

Op aanraden van Yaela Betsalel, van Typhoon Hospitality, heb ik Headroom benaderd. Binnen bureau JEZ ben ik verantwoordelijk voor alle bedrijfszaken en de administratie terwijl ik me heel graag zoveel mogelijk wil bezig houden met conceptontwikkeling en de organisatie van evenementen. Headroom geeft mij die ruimte omdat mijn Assistant die taken van mij overneemt. Het is heerlijk om zaken los te laten met de wetenschap dat dit goed geregeld wordt. En dat kan ik wel aan Headroom overlaten!

Heb jij interesse in meer tijd én focus?

Neem dan gerust contact met ons op, wij kunnen je vást verder helpen!

Lees ook:

The balancing act van Yieldr founder Mendel Senf