team

Wij geloven erin dat je het gelukkigst bent als je doet waar je goed in bent. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt. Iets goed doen, oké, dat is nog wel meetbaar. Maar wat is geluk? Hoe weet je dat je gelukkig bent en hoe meet je dat?

Health & Happiness

Binnen Headroom ben ik als Team Lead verantwoordelijk voor o.a. de Health & Happiness van het team en Talent Management. Mijn uitdaging is dus om de juiste mensen op de juiste plaats te vinden en ze te laten floreren in wat ze goed doen. Daarnaast is ook de opbouw van een open een eerlijke bedrijfscultuur voor ons jonge bedrijf een van mijn belangrijkste focuspunten.

Hoe?

Wij hebben een open cultuur waarin we dingen makkelijk met elkaar delen, wat goed gaat maar ook wat even minder goed gaat. Zo kunnen we elkaar makkelijker en sneller helpen en steunen mocht dat nodig zijn. Van op je tenen lopen wordt natuurlijk niemand beter.

Beter inzicht in onszelf en het team

Deze drie punten helpen ons om een beter inzicht in onszelf te krijgen, maar ook in ons team.

Weekly Stand-up:

Iedere week hebben we een kort incheckmoment met het hele team van maximaal 30 minuten. We bespreken dan hoe het met iedereen gaat en wat er op dit moment belangrijk is. Zo weet iedereen wat er bij haar collega’s speelt.

Monthly:

Verder geven we in onze Monthly maandelijks meer inzicht aan het team over wat er aan de achterkant van de organisatie speelt. Denk aan onze strategie, inzicht in NPS en e-NPs, de omzet en achtergrond van (nieuwe) klanten. Deze dingen zijn op dagelijkse basis niet altijd even zichtbaar, maar op lange termijn erg belangrijk. Transparantie over waar we als bedrijf staan is belangrijk voor de betrokkenheid van de medewerkers voor een organisatie.

Friday:

Tot slot hebben we nog een wekelijkse pulse-check bij elk individu aan het einde van de week op vrijdag. Dit is een hele leuke en simpele online tool om de 5 pilaren (Connect, Be Fair, Empower, Challenge, Inspire) wekelijks met elkaar te bespreken. Dit maakt makkelijker meetbaar hoe iedereen de week heeft ervaren. Het gaat hierbij niet alleen maar om de wat, maar vooral ook om de waarom. De resultaten bespreken we kort tijdens iedere weekly stand-up en uitgebreider tijdens de monthly.

Door veel met elkaar in gesprek te zijn, geven we elkaar regelmatig feedback, we houden elkaar op de hoogte maar ook scherp. Eerlijkheid, oprechtheid en gelijkwaardigheid is wat ons betreft de basis van elke relatie, dus daar maken we graag tijd voor.

By Malai

Lees ook:

Masterclass: Sneller groeien met minder stress

Nieuwsbrief

Ontdek het geheim tot meer uren in een dag. Elke maand Tips & Tricks in onze Newsletter. Sign up now!