sprint

Bij Headroom willen we onze tech meer developen en daarvoor gebruiken we een design sprint. Dit is een vijfdaags proces om nieuwe ideeën te ontwikkelen en ook meteen te testen op echte gebruikers, ontwikkeld binnen Google Ventures (GV). Het grote voordeel van een sprint is dat je op korte termijn een product ontwikkelt en test, voordat je grote financiële commitments aangaat.

Ondernemers en managers hebben dagelijks te maken met lastige vraagstukken: hoe kunnen we ons product beter laten aansluiten bij de behoeften van de gebruiker? Waar leggen we onze focus? En waar te beginnen? Het vergt meestal flink wat meetings en discussies voordat er eindelijk een besluit uitkomt, en voordat het is uitgevoerd…

De sprint

Een sprint is bedoeld om in slechts vijf dagen een prototype te bouwen en te testen. Je vormt een team, maakt alle agenda’s leeg en vordert al snel van een probleem naar een geteste oplossing.

Design sprints zijn door talloze startups en grote corporates gebruikt om grote en kleine problemen op te lossen. Zo gebruikte KLM een sprint om zo de Airport Experience te verbeteren. Maar ook de teams van Slack, Uber, Airbnb, Dropbox, Facebook, Lego en de New York Times voerden succesvol een sprint uit

Hoe je een sprint precies uitvoert, staat uitgebreid beschreven in het boek van Jake Knapp, voormalig Design Partner bij GV. Maar voor wie gelijk aan de slag wil gaan, hier de simple steps!

Eerst stel je je team samen

Voor de sprint is het belangrijk dat je eerst een team samenstelt (van max. 7 personen) en dat iedereen zijn/haar agenda leeg maakt voor de week van de sprint.

Het team bestaat uit:

  • Decider – wie maakt de beslissingen in het team? (CEO, founder, product manager, etc.)
  • Facilitator – hij/zij begeleidt de sprint en zorgt ervoor dat alle stappen doorlopen worden
  • Finance Expert
  • Marketing Expert
  • Customer Expert
  • Tech/logistics Expert

Maandag: map

‘s Ochtends begin je aan het ‘einde’ van het proces: je bepaalt een langetermijn doel. Waar willen we over een X aantal maanden/jaar staan? Bijvoorbeeld: een betere klantbeleving voor de hotelgasten. Vervolgens maak je een map van de challenge. Op de map laat je jouw klanten door jouw service of product lopen. Zet links op het whiteboard de gebruiker van de service of het product. Rechts zet je het einddoel zodat je stapsgewijs van de gebruiker bij het doel terecht komt.

Aan het eind van de dag gebruik je de map om het einddoel te verkleinen in een concreet doel, door de stap te kiezen waar je op gaat focussen. Later in de week zorgt deze map voor structuur voor de oplossingen, sketches en het prototype.

Checklist voor maandag.

Dinsdag: schets

Dinsdag draait alles om het oplossen van het probleem. De dag begint met inspiratie: iedereen draagt (elementen van) bestaande ideeën aan en presenteert deze tijdens de lightning demos. Vervolgens gaat iedereen aan de slag met deze bouwstenen en bedenkt ieder teamlid een gedetailleerde oplossing voor het probleem. Later in de week vormen de beste sketches het plan voor het prototype.

Checklist voor dinsdag.

Woensdag: beslissen

Er is inmiddels een stapel oplossingen, nu moet bepaald worden welke het beste is. In plaats van een eindeloos debat, gaat dit via een vijf-staps ‘Sticky Decision’-methode om de beste oplossing te vinden. De schetsen worden aan de muur gehangen, waarna iedereen deze op verschillende wijzen beoordeelt. Iedereen plakt bijvoorbeeld kleine stickertjes bij de onderdelen die ze het sterkst vinden. Hierdoor ontstaat er een heatmap van bolletjes stickers en komen de beste ideeën tevoorschijn. Hier maak je vervolgens een storyboard van.

Checklist voor woensdag.

Donderdag: prototype

Op donderdag maak je een realistisch prototype van de oplossing in je storyboard. Hopelijk heb je een goede designer in huis! 😉

Checklist voor donderdag.

Vrijdag: test

Het is tijd om het prototype op de proef te stellen. Vandaag laat je je prototype zien aan minimaal vijf gebruikers in vijf afzonderlijke, 1:1 interviews en laat je ze door het prototype heen lopen. Vraag hen feedback te geven op alle stappen en elementen. Deze antwoorden geven je ontzettend waardevolle feedback om de challenge aan te pakken.

Checklist voor vrijdag.

Headroom sprint

Vorige week hielden we bij Headroom onze eerste sprint. In het boek van Jake Knapp staat duidelijk per dag wat er moet gebeuren, hour-by-hour instructies en verhalen van andere bedrijven zoals Slack. Benieuwd naar hoe onze Sprint verliep? Houd ons blog in de gaten! Later deze week vertelt Founder & CEO Kristel Kuit er meer over.

By Isabelle

Lees ook:

PA op afstand vs. PA op kantoor

Nieuwsbrief

Ontdek het geheim tot meer uren in een dag. Elke maand Tips & Tricks in onze Newsletter. Sign up now!