PA

Maandelijks geef ik jullie een kijkje in mijn leven als Personal Assistant (PA). Zo vertel ik wat voor werkzaamheden ik verricht, voor welke ondernemers ik werk, en vertellen anderen hoe zij mij zien. Deze keer vertel ik over mijn favorites waaronder mijn favoriete tools en mijn favoriete restaurant.

Favoriete tools

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag hoe ik mijn werk voor vier grote ondernemers overzichtelijk houd, en ook over de tools die ik daarbij gebruik. Daarom wil ik in dit blog mijn 11 favorites met jullie delen. Deze tools zorgen ervoor dat mijn dag zo soepel mogelijk verloopt:

Spotify: Het klinkt misschien cliché, maar zonder muziek ben ik nergens. Ik luister bijna ieder moment van de dag muziek, wanneer ik over straat loop, als ik op de fiets zit, als ik op kantoor zit, noem het maar op. Als ik aan het werk ben, vind ik het heerlijk om een goede lijst van Spotify aan te zetten. Meestal luister ik dan Calm Vibes, klassieke muziek met veel piano. Heerlijk om je helemaal af te sluiten van wat er om je heen gebeurt!

Franz: Deze tip kreeg ik ooit van een oud collega, en daar ben ik nog steeds blij mee! Met de tool Franz kun je al je communicatiekanalen openen in één programma. Zo gebruik ik als PA bijvoorbeeld dagelijks Whatsapp, Slack en Skype. Met Franz heb ik al mijn communicatiekanalen op één plek staan, in plaats van op drie verschillende tabbladen. Daarnaast kun je nog veel meer programma’s openen met Franz, zoals Facebookmessenger, Telegram, Hangouts, Twitter, Gmail, etc. Ideaal dus!

Slack: Heel fijn chatprogramma waarmee ik mijn klanten goed kan bereiken. Daarnaast vind ik het veel prettiger om via Slack te communiceren met mijn klanten dan via Whatsapp, zo houd je zakelijk en privé ook makkelijker gescheiden. Hierdoor kan je ook niet de fout ingaan door een privé berichtje naar een zakelijk contact te sturen. Ik spreek helaas uit ervaring 😉

PA

Trello: Als PA is Trello echt een onmisbare tool! Aangezien ik vier onwijs drukke ondernemers assisteer, is overzicht in werkzaamheden een must. Nog niet bekend met Trello? Check hier even dé Trello-handleiding van PA Simone.

Gmail: Dit is een ontzettend gebruiksvriendelijke mailomgeving. Gmail heeft het ontzettend makkelijk gemaakt, door het gewoon lekker overzichtelijk te houden. Je kunt heel gemakkelijk afspraken inplannen in de agenda. Daarnaast werk ik als Headroom Assistant met een mappenstructuur die heel goed toe te passen is in Gmail. Zo werk ik o.a. met de mappen FYI en To Do. Op deze manier weet ik gelijk wat er voor de klant speelt.

iCloud: Net als Gmail is iCloud erg overzichtelijk. Je hebt alles perfect op een plek, zowel al je gegevens van je iPhone als van je MacBook.

Macbook: Ik werk al vanaf jongs af aan met Apple en dit is echt mijn absolute favoriet. Ik vind het fijn werken en vooral wanneer je meerdere producten van Apple hebt die je dan kunt koppelen aan elkaar. Verder ziet bij Apple alles er veel mooier uit dan bij Microsoft 😉

Google Flights: Dit is een nieuwe tool van Google. Voorheen gebruikte ik Skyscanner maar die gaf niet altijd de juist informatie door. Google Flights scant elke website die vluchten aanbiedt en laat gelijk de beste prijs zien. Tip: boek nooit via een ‘tussensite’ zoals cheaptickets/skyscanner. Mocht je de vlucht willen annuleren, dan is het bijna niet te doen om je geld terug te krijgen. Ook als je je vlucht wil omboeken gaat dat niet zonder slag of stoot. Daarom altijd bij de maatschappij zelf boeken.

Time converter: World time buddy is de beste online time converter die er is. Je kan verschillende tijdzones onder elkaar zetten zodat je precies kan zien welke tijd het beste is om bijvoorbeeld een afspraak in te plannen.

Wetransfer: Buiten het feit dat WeTransfer klant bij ons is, is dit ook een perfecte tool om grotere bestanden die niet via de mail verstuurd kunnen worden, veilig door te sturen. Ik maak hier vaak gebruik van als ik persfoto’s van hoge kwaliteit moet doorsturen. Super fijn!

Unroll.me: Dé tool om van al je nieuwsbrieven af te komen! Deze tool screent alle websites waar jij ooit je mailadres voor op hebt gegeven. Dan kan jij heel makkelijk aangeven voor welke je wil ingeschreven blijven staan en voor welke niet. Dit scheelt een inbox vol onzin.

Fave motivational quote

“In order to be irreplaceable one must be different.”

Favoriete werkzaamheden

Als PA mag ik echt onwijs gave dingen regelen voor klanten. Het leukste vind ik als ik iets mag regelen wat ik niet voor mezelf kan doen. Bij mij is the sky helaas (nog) niet the limit.. 😉

Favoriete drankje

Ik begin mijn dag altijd met een zwarte koffie mét zoetje! En verder drink ik gedurende de dag halve liters zoethout thee. Maar als ik moest kiezen ga ik toch voor.. allebei 🙂 Mijn favoriete drankje in het weekend? Definitely Espresso Martini!

Favoriete restaurant

Restaurant Moon in de A’Dam Toren. Hier heb ik gegeten met mijn ouders toen ze 25 jaar getrouwd waren. Niet alleen het eten was geweldig, maar de hele ervaring was onbeschrijfelijk. Je hebt zicht over heel Amsterdam doordat het restaurant draait. Je uitzicht blijft veranderen. Ook de mensen die er werkte hebben ons volledig in de watten gelegd. Het was een avond om nooit te vergeten.

PA

 

By Floor

 

 

 

Vorige maand:

PA Floor: ‘Op afstand werken zorgt niet voor een minder goede band’

Nieuwsbrief

Ontdek het geheim tot meer uren in een dag. Elke maand Tips & Tricks in onze Newsletter. Sign up now!