routine

Assistant Chantal heeft iedere ochtend haar vaste routine: douchen, ontbijten, make-upje. Chantal: ‘Zodra ik op kantoor aan kom, maak ik een lekkere soja latte en klets ik even met m’n collega’s. Daarna ben ik er klaar voor!’ Zo ziet Chantals dag eruit:

But first, snooze

“Mijn wekker gaat iedere ochtend om 7:30. Helaas ben ik niet zo’n ochtendmens, dus ik snooze ‘m nog minimaal drie keer waardoor ik uiteindelijk pas om 8 uur opsta. Als eerst check ik altijd m’n telefoon om te kijken of er nog belangrijke mailtjes of berichtjes zijn binnen gekomen. Het antwoorden ervan bewaar ik voor op kantoor.

Vervolgens stap ik onder de douche. Daarna maak ik een lekker ontbijtje voor mezelf en eigenlijk is deze elke ochtend hetzelfde: een beetje yoghurt met muesli. Een ontbijt sla ik nooit over, dit geeft mij energie om de dag te beginnen. De koffie bewaar ik lekker voor op kantoor als verwenmomentje. Na m’n ontbijt, maak ik me even snel op met een eyeliner, mascara, een beetje poeder en altijd lippenbalsem.

Office outfit

Vaak moet ik in het donker m’n kledingkeuze maken (mijn vriend slaapt dan nog) en dit wordt dan meestal een mooie jumpsuit of een leuk jurkje. Ik ben niet echt een hakkenpersoon, gympen, laarsjes en espadrilles zijn meer mijn ding. Als ik ben aangekleed, poets ik m’n tanden en spring vervolgens om kwart voor negen op de fiets naar kantoor.

Iedere ochtend is het in Amsterdam spitsuur op de fiets, dus dat wordt weer racen. Vervolgens kom ik rond 9 uur aan op kantoor. Als eerst maak ik dan even een lekkere soja latte – mét suiker – voor mezelf en ondertussen klets ik even met m’n collega’s.

En, focus!

Daarna begin ik om 9:15 met m’n inboxen. Ik check ’s ochtends altijd eerst al m’n communicatiekanalen zodat ik aan de hand daarvan een to do lijst voor die dag kan opstellen. Prioriteiten doe ik uiteraard als eerst.

Omdat ik echt geen morning person ben, start ik m’n dag graag rustig op. Vervolgens heb ik van 10:00 tot 16:00 – tussendoor lunch – complete focus. In deze uren doe ik het meeste en ben ik op m’n scherpst. Tevens probeer ik dagelijks na de lunch een wandeling te maken om geen after-lunch-dip te ervaren, en juist door de frisse lucht en beweging weer nieuwe energie te krijgen. Vervolgens ben ik van 16:00 tot 18:00 minder scherp en ga ik de minder belangrijke taken doen op de automatische piloot.

En last but not least; ik probeer in de weekenden zoveel mogelijk te ontspannen en leuke dingen te doen. Ik merk dat ik me dan weer helemaal opgeladen voel en zin heb in de volgende werkweek.”


Heb jij interesse in meer tijd én focus?

Neem dan gerust contact met ons op, wij kunnen je vást verder helpen!

 

Headroom founder Céline: ‘Zo bouw je een nuttig netwerk op’