1 op de 7 werknemers heeft burnout klachten. Het is de nummer 1 beroepsziekte. Het percentage jonge mensen dat met stressklachten te maken heeft, was nog nooit zo hoog. In een onderzoek onder 2000 mensen tussen de 18 en 34 gaf 63 procent aan een psycholoog te hebben bezocht, voornamelijk vanwege werkdruk, de druk van het sociale leven of de combinatie daarvan.

‘Altijd aan staan’

Ik vind dit best wel schokkende cijfers en snap niet zo goed waarom hier niet een stuk meer aandacht voor is. Hoe het komt dat iedereen zoveel stress ervaart weet ik niet, maar ik denk dat het iets te maken heeft met ‘altijd aan staan’, het moeten verwerken van te veel prikkels, de drang naar perfectie en keuzestress.

Zelf ervaar ik ook regelmatig stress. Als ondernemer heb je, naast de mooie successen, bijna dagelijks tegenslagen te verwerken en lopen dingen vaak niet zoals je wilt of gepland hebt. Het is belangrijk om na het vallen snel op te kunnen staan en door te zetten. Ik heb er altijd bewust op gelet dat ik stress ook weer snel kan loslaten.

Mijn tactiek:

  • Goed letten op mijn eigen grenzen en daar niet overheen gaan
  • Kleine breaks nemen, voor een ademhalingsoefening of wandeling buiten
  • Regelmatig mediteren
  • Relativeren. Als je even uitzoomt en kijkt naar de issues waar je mee dealt, zijn deze eigenlijk niet zo groot.

Wisdom in Business

Met het evenement Wisdom in Business, georganiseerd door Delight Yoga, Circle Economy en Inner Peace Conference, wordt aandacht gegeven aan deze problematiek. Tijdens dit event leer je bijvoorbeeld hoe meditatie en ademhaling jouw en je team energiek houdt en hoe je een staat van flow kan bereiken.

In a 10-year McKinsey study, top executives reported being five times more productive in flow. This means, if you spend Monday in flow, you can actually take the rest of the week off and still get more done.

Ik ga zelf naar dit event met onze Team Lead Malai en mag jullie 1+1 gratis entree t.w.v. € 189,- aanbieden! Zie hieronder hoe je hier gebruik van kan maken.

Wie weet tot daar!

Céline

Dit artikel was eerder te lezen in onze nieuwsbrief van 27 september 2018.

GIVE AWAY

GIVE AWAY: 1+1 gratis entree t.w.v. € 189,- bij Wisdom in Business Event

Nieuwsbrief

Ontdek het geheim tot meer uren in een dag. Elke maand Tips & Tricks in onze Newsletter. Sign up now!