sprint

Bij Headroom gaan we onze tech developen om daarmee een grotere impact te kunnen maken. Micha, Founder of wercker en VP of Software Development @ Oracle, helpt ons hierbij als Technical Advisor en als eerste stap wilde hij graag een sprint met ons doen (zie hier de basics van een sprint).

Team

Micha was de Facilitator, deze rol is cruciaal voor een goede sprint. Hij zorgt ervoor dat het proces duidelijk is voor alle deelnemers en dat er focus blijft op het doel en de time line. Voordat je verder leest wil ik van te voren aangeven dat deze ervaring een van de coolste dingen is die ik als ondernemer ervaren heb, thx Mies!

Prep: ons Sprint team bestond uit de volgende experts

Maandag

De big first day; tijdens deze dag bepaal je wat het doel van de sprint wordt en wat de key-questions zijn die je wilt beantwoorden. Ik vond deze dag het zwaarst; alles is OPEN en je weet eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen. Tijdens deze dag gingen we echt weer terug naar de basics. Waarom doe je wat je doet als bedrijf en voor wie?

Resultaat:

Ons doel van de sprint: ‘Increase the visibility of our value add for both Entrepreneurs & PA’s’

Dinsdag

Deze dag bestaat uit het individueel uittekenen van alle verschillende oplossingen (designs) om het doel te bereiken.

Resultaat:

Tientallen post-its waarbij een van de belangrijkste uit de bus kwam: ‘what needs to be made visible to users as a value add’.

Woensdag

Deze dag bespreek je met het team alle verschillende designs die er getekend zijn. Daarna beslis je welk ontwerp het beste is om uit te werken als prototype.

Deze dag bracht de meeste discussies met zich mee, maar met een goede Facilitator blijven de discussies gestructureerd en uiteindelijk is er 1 persoon die de beslissing maakt (Decision maker). Dit houdt het simpel.

Donderdag

De dag dat je het prototype daadwerkelijk gaat bouwen. In ons geval was dit een mock-up van een deel van een potentiële gateway app. Ik vond dit een van de leukste dagen omdat ik zag hoe Mies te werk ging in Framer (design tool) en samenwerkte met onze freelance Graphic Designer Manuela.

Resultaat:

Een werkend prototype dat het afgesproken doel van maandag test.

Vrijdag

Dit vond ik de allerleukste dag. Voor de 1:1 interviews hadden we de volgende testers uitgenodigd:

Resultaat: de output was super insightful en het gaf mij veel voldoening om iedereen’s feedback te horen. Dankzij deze input hebben we een beter idee van wat we willen ontwikkelen en wat belangrijke features hiervoor zijn.

Tip: sluit op vrijdag de sprint af met een ijskoud biertje en high fives! Plan geen sociale afspraken in voor de zaterdag, ik was behoorlijk gesloopt van de sprint week.

Keep the faith

Aan het begin had ik niet verwacht dat we zo’n concreet resultaat zouden behalen, maar de structuur van de sprint werkt echt heel goed als je er in gelooft en je er echt aanhoudt. Wie jouw Facilitator is, speelt hier een cruciale rol in. Kies iemand die al ervaring heeft in sprints (of teams) leiden en die goed structuur en focus kan houden. Soms ben je met z’n allen stuck en weet niemand even het antwoord, maar keep the faith, neem een break en hou je aan de structuur. Zo kom je er echt uit!

Mocht je graag meer info willen over onze sprint, mail dan kristel@iloveheadroom en let’s start a conversation.

Lees ook:

Sprint: wat is het en hoe werkt het?

Nieuwsbrief

Ontdek het geheim tot meer uren in een dag. Elke maand Tips & Tricks in onze Newsletter. Sign up now!