Kristel

In 2012 richtten Céline Doornink en Kristel Kuit Headroom Assistance op. Céline is jurist en Kristel heeft Schoevers gedaan. Ze werkte jaren als secretaresse, dus weet precies hoe ze haar klanten happy krijgt. Inmiddels bestaat Headroom vijf jaar en weten ze als geen ander hoe je een veel te drukke agenda om kan toveren in een overzichtelijke week.

Hoe halen ze zelf het meeste uit hun dag?

KristelIdeale dagindeling Kristel

“Ik ben echt een ochtendmens, na 18:00 uur werken mijn hersenen eigenlijk niet goed meer. Sport is voor mij heel belangrijk, ik kan me na het sporten beter focussen tijdens mijn werk. Het helpt mij echt om zaken te relativeren en de dag heerlijk te beginnen. Mijn dag ziet er als volgt uit:

06:25 uur gaat de wekker

06:45 uur vervolgens ga ik 30 minuten hardlopen.

07:15 – 08:00 uur is het tijd om even te relaxen. Ik doe dan iets waar ik echt van geniet en wat niet perse met werk te maken heeft. Ik check dan bijvoorbeeld mijn Instagram ter inspiratie en geniet even van mijn ontbijtje en een lekkere cappuccino.

08:00 uur klaar maken om naar kantoor te gaan waar ik dan om 09:00 uur ben.

10:00 – 12:00 uur is mijn SUPER HOUR. Hier heb ik GEEN afspraken en pak ik to do’s op die lastig zijn of waarvan ik de neiging heb om het uit te stellen. Dit is dus ook de tijd dat ik mijn hersenen echt moet gebruiken.

______BREAK______

13:00 – 17:00 uur gebruik ik voor afspraken of Operationele vraagstukken. Deze kosten mij weinig hersencapaciteit en vind ik ook leuk om te doen.

17:00 uur dag afsluiten en opvolgen van to do’s die uit de afspraken komen of die in mijn Trello voor later in de week verwerken.

18:30 uur naar huis en ik werk eigenlijk bijna nooit in de avond. Wel soms in het weekend omdat ik dat fijn vind.

Verder sta ik graag stil bij elke milestone die ik heb behaald. Dit doe ik meestal onder het genot van een glaasje champagne of ik ga lekker uit eten bij mijn een van mijn favoriete restaurantjes in Amsterdam: De Goudfazant, Pazzi of restaurant Breda.

CélineIdeale dagindeling Céline 

07:00 uur gaat de wekker. Ik drink dan meteen een groot glas water om mijn lichaam wakker te laten worden.

07:05 uur ga ik mediteren. Ik mediteer graag in de ochtend; op die manier heb ik gedurende de dag meer aandacht en focus en het geeft me een blij en positief gevoel.

07:20 uur douchen, aankleden, ontbijten. Ik vind het belangrijk om goed te ontbijten en daar ook de tijd voor te nemen. Ik eet graag een smoothie bowl, bijvoorbeeld deze, of havermoutpap en probeer tijdens het ontbijt niet met mijn telefoon bezig te zijn.

08:30 uur ik woon op 20 minuten loopafstand van kantoor, wat precies een lekkere ochtendwandeling is. Als ik lopend naar kantoor ga, kom ik veel relaxter aan dan wanneer ik fiets door de ochtendspits.

9:00-12:00 uur de ochtend besteed ik graag aan dingen waarbij ik echt na moet denken en waar creativiteit voor nodig is. Ook zorg ik dat ik aan het begin van de dag de zaken doe waar ik tegenop kijk, anders blijft het je de hele dag bezig houden.

______BREAK______

13:00 – 18:00 uur in de middag heb ik calls en afspraken en besteed ik mijn tijd aan werkzaamheden die ik ook kan doen met een iets lager energielevel, zoals sales en het beantwoorden van emails.

Ik neem gedurende de dag regelmatig breaks, doe soms een korte meditatie en zorg dat ik minimaal 1x naar buiten ga. Ik werk ’s avonds eigenlijk nooit, aangezien ik dan niet meer zo scherp ben. Soms sta ik heel vroeg op om een paar uur ongestoord te werken en in het weekend werk ik ook vaak een paar uur.

By Céline & Kristel

Dit zijn de best gelezen blogs van 2017:

Kristel

‘Maandelijks geef ik jullie een kijkje geven in mijn leven als PA (Personal Assistant). Van: wat doet een Personal Assistant allemaal op een dag, tot: voor welke ondernemers werk ik allemaal. Maar ook vertel ik meer over mijn favoriete tools en absolute do’s en don’ts.’

‘Of je nou een eigen business hebt, als freelancer werkt of als professional binnen een bedrijf, het hebben van een goed netwerk is áltijd belangrijk. In een netwerk zit veel kennis, new business en inspiratie. Probeer netwerken niet te zien als een verplichting, maar als iets leuks, dan gaat het bijna vanzelf! Hier een aantal tipjes hoe ik het aanpak.’

‘Headroom maakt het mogelijk om niet alleen op kantoor te werken, maar ook om thuis te werken. Het is dan wel belangrijk dat ik thuis een goede werkplek heb. Hierbij een paar tips voor een fijne, ergonomische werkplek in je huis.’

‘Een kwispelende viervoeter onder je bureau, wie wil dat nou niet? Bij Headroom vinden we dat super gezellig. Daarnaast verminderen ze stress en kunnen ze de kans verkleinen op een burn-out. Win-win!’

Nieuwsbrief

Ontdek het geheim tot meer uren in een dag. Elke maand Tips & Tricks in onze Newsletter. Sign up now!