Personal Assistant

Vanaf vandaag wil ik jullie maandelijks een kijkje geven in mijn leven als PA (Personal Assistant). Van: wat doet een Personal Assistant allemaal op een dag, tot: voor welke ondernemers werk ik allemaal. Maar ook vertel ik meer over mijn favoriete tools en absolute do’s en don’ts. Allereerst zal ik me even voorstellen.

“Mijn naam is Floor en ik ben 23 jaar oud. Geboren en getogen in Naarden en inmiddels woon ik alweer vijf jaar in Amsterdam met twee vriendinnen. Sinds juni 2016 ben ik begonnen als Office Manager bij Headroom, maar inmiddels ben ik doorgegroeid tot fulltime Personal Assistant.

Ondernemersfamilie

Personal Assistant

Zelf kom ik uit een ondernemersfamilie. Mijn overgrootvader heeft zijn eigen bedrijf opgezet (AJAX Brandbeveiliging). Dit heeft mijn opa met zijn broer weer voortgezet en is later verkocht aan Amerikanen. Daarnaast heeft ook mijn vader zijn eigen bedrijf (AMS Group). Hierdoor ben ik opgegroeid met een bepaalde manier van aanpakken en deze werkwijze bevalt mij erg goed. Dit maakt voor mij het werk als Personal Assistant erg leuk.

Toen ik als office manager bij Headroom begon, deed ik ernaast ook marketingwerkzaamheden en Assistant werkzaamheden. Zo hield ik wekelijks de social mediakanalen bij, ondersteunde ik Kristel en Céline met assistant werkzaamheden, assisteerde ik enkele eigen klanten en zorgde ik ervoor dat alles op kantoor soepel verliep en er netjes uitzag. Van verjaardagen tot aan kamerindelingen en van de lunch tot aan de gehele planning.

Inspirerende ondernemers

Uiteindelijk bleek dat ik echt veel meer energie haalde uit de assistant werkzaamheden, waar Headroom Assistance voor is opgezet, en ook Kristel en Céline vielen dit op. Inmiddels werk ik nu een half jaar fulltime als PA. Ik vind het geweldig om voor verschillende ondernemers te werken, op deze manier werk ik namelijk niet alleen voor Headroom maar voor meerdere bedrijven. Overigens vind ik ondernemers stuk voor stuk inspirerende mensen. Het zijn mensen die passie en een bepaald doel voor ogen hebben. Van deze mensen leer ik ontzettend veel over ondernemen en krijg ik ook nog een kijkje in hun werkwijze en manier van aanpakken.

Zo werk ik bijvoorbeeld voor Duncan Stutterheim (mede-oprichter van de A’Dam Toren en voorheen eigenaar van ID&T), Erwin van Laethem (CEO Van de Velde, moederbedrijf van lingeriemerken Prima Donna, Marie Jo, Andres Sarda), Jon Woodroof van Twotone (een mediabedrijf gericht op PR en sales voor voornamelijk SaaS bedrijven) en voor Bas Westland (coach en spreker met ook nog eens zijn eigen recruitment bureau E-people).

Werk in blokken

Ik, als Personal Assistant, wil dat mijn klanten hun tijd besteden aan de dingen waar zij echt goed in zijn. Dit doe ik door onder andere inboxen te beheren, ze te wijzen op bepaalde belangrijke e-mails en hun agenda te beheren. Maar ook door ze niet te storen met onnodige tijdrovende zaken die ik gemakkelijk zelf kan opzoeken (Google is mijn beste vriend!)

Ook is het belangrijk dat ik zelf efficiënt te werk ga. Ik werk in blokken (dit is écht iedereen aan te raden!), hierdoor weet ik precies hoe mijn dag eruit ziet, wanneer ik waar aan werk en hoe lang ik ongeveer nodig heb. Verder maak ik veel gebruik van online tools zoals Slack en Trello.

Knal-momentje vs. inkakmomentje

’s Ochtends heb ik echt m’n ‘knal-momentje’, ik check dan wat er binnen is gekomen en stel gelijk prioriteiten. Vervolgens stel ik mijn klanten direct op de hoogte van de belangrijke dingen voor die dag. Daarna begin ik met kleinere to do’s tot aan de lunch. Na de lunch heb ik namelijk lang de tijd om uitgebreide taken op te pakken. Ik weet van mezelf dat ik iedere dag om 16:00 een inkakmomentje heb, dus dan ga ik even een koffietje zetten of even kletsen met collega’s om vervolgens weer gefocust verder te gaan.

Elke dag is weer een uitdaging en dit zorgt voor een afwisselende werkweek (wat ik ontzettend fijn vind). Doordat ik iedere dag voor inspirerende ondernemers werk en ook de nodige waardering van hen krijg, blijf ik gedreven!”

Floor in het kort

Wie: Floor Schliekelmann
Wat: Personal (virtual) AssistantPersonal Assistant
Klanten: Duncan Stutterheim, Erwin van Laethem, Jon Woodroof en Bas Westland
Pluspunt: Altijd vrolijk, ja echt
Minpunt: Té optimistisch 😉
Gestructureerd? JA, zeker. Mijn bureau moet netjes zijn, en ook thuis wil ik dat m’n huis helemaal clean is. M’n slaapkamer? Dat is de enige kamer in huis die redelijk ontploft is 🙂

By Floor

Meer van Assistant Floor

Viervoeter op kantoor wondermiddel tegen stress