Mendel Senf is oprichter van Yieldr, een marketing automation platform voor luchtvaartmaatschappijen. Het bedrijf verhoogt de winstgevendheid van individuele vluchten door in kaart te brengen welke vluchten het niet goed doen en deze te connecten met de juiste reizigers. Wij spraken Mendel over zijn goedlopende bedrijf.

Wie ben je en wat voor onderneming ben je gestart? Sinds wanneer?

Ik ben Mendel, geboren in Amsterdam en woon momenteel in Berlijn. Ik ben getrouwd, heb vier mooie dochters en een lieve hond. In 2008 startte ik Yieldr met verschillende ideeën. Het bevrijden van bedrijven en consumenten uit de traditionele business modellen en inefficiënte praktijken, zit echt in mijn DNA en in dat van mijn team. Daarom is de missie van Yieldr om software te creëren die waarde levert aan de directe eindconsument. Inmiddels ben ik bijna 10 jaar verder met ups en downs, maar de missie is nog steeds hetzelfde.

Hoe ben je op het idee gekomen voor je eigen bedrijf?

Ik ben op het idee gekomen door echt te kijken naar de vraag en aanbod in onze economie. Bijvoorbeeld de reisbranche; hier zijn de marges erg dun en de investeringen risicovol. Dit komt doordat er niet (of te weinig) vanuit de vraag een product wordt samengesteld. Het is daarom ook erg belangrijk om de (toekomstige) vraag grondig te begrijpen waardoor daarop ingespeeld kan worden. Het lijkt allemaal erg simpel als we kijken naar Facebook, Google, Uber of Airbnb. Deze bedrijven zijn typische voorbeelden die het erg goed doen omdat zij de vraag goed begrijpen. Hierdoor zijn ze geen tijd kwijt aan het managen van hun aanbod.

Hoe begin je de dag het liefst en waarom?

Doordeweeks: rennen of fietsen, espresso, water, proteïne shake, kinderen naar school en aan de slag! Voorbereiden voor de eerste stand-up met het team.

Weekend: lang ontbijten met mijn dames uit of thuis, en het liefst nog een rondje rennen ervoor.

Ben je momenteel tevreden met je work-life balance en hoe zorg je daarvoor?

Ik heb mij zelf het doel gesteld om in 2017 de afstand tussen ons kantoor in Amsterdam en Barcelona te rennen, dit is 1438 km (!). Inmiddels ben ik al aardig op weg, maar ik  heb nog een pittige Q4 tegemoet. Ik vind hardlopen heerlijk, het zorgt ervoor dat ik mijn hoofd leeg kan maken en mijn lichaam op peil kan houden. Hierdoor krijg ik een hele fijne motivatieboost. En, zonder doelen, geen goede balans. Dus ja, ik ben tevreden alhoewel meer sport eigenlijk altijd beter is.

Vind je het makkelijk om werk te delegeren?

Delegeren is wat mij betreft doelen communiceren in combinatie met de juiste skills, motivatie én mensen.  Het is wat mij betreft dan ook de belangrijkste taak om doelen te stellen en ons team de juiste opleiding te geven en te blijven faciliteren. Delegeren wordt daarmee instrueren, en ja, dat heeft me wel een tijdje gekost zowel werk als privé. Maar inmiddels gaat het me beter af.

Waarom ben je met een Assistant op afstand gaan werken?

Mijn PA, Michelle, is onderdeel van ons team en de cultuur. Eén van onze negen kernwaarden is ‘lead by serving’ ofwel: de ander met wie je samenwerkt bedienen en beter maken zodat zij of hij in staat wordt gesteld onze doelen te kunnen behalen. En eigenlijk assisteren we elkaar allemaal, alleen heeft niet iedereen dezelfde skills set. Daarom ben ik voor hulp bij planning naar een specialist op zoek ben gegaan en heb ik die in Headroom gevonden.

By Mendel

The balancing act van Twotone founder Jon Woodroof

Heb jij interesse in meer tijd én focus?

Neem dan gerust contact met ons op, wij kunnen je vást verder helpen!