jon

Jon Woodroof startte in december 2014 met Twotone Consulting, een sales en PR consulting agency. Wij spraken Jon over zijn mooie bedrijf. Jon: “Het was een kwestie van vechten of vluchten. Of het gevecht om in Nederland te blijven, of de vlucht terug naar Amerika. Ik koos het eerste.”

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten?

“Voor mij was het een kwestie van vechten of vluchten. Of het gevecht om in Nederland te blijven, of de vlucht terug naar ‘Merica’. Nadat ik helaas mijn twee banen in Amsterdam verloor, heb ik besloten om voor mezelf te beginnen. Toen ik nog in Atlanta woonde, heb ik drie jaar lang een eigen fietsenwinkel gehad en daar ligt ook mijn passie. Mijn bedrijf is daarom gericht op sales, startups én fietsen.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Leuk, ik hou van dit soort vragen! Ik haal mijn inspiratie eigenlijk uit verschillende personen en meerdere dingen en locaties. Zoals:

  • Merken: ik bewonder merken die uitblinken en laat me door hun strategie inspireren. Bijvoorbeeld Rapha, maar ook andere agencies zoals TRUE, Echos & Alt 138. Heerlijk om te zien hoe anderen dingen aanpakken en daar weer eigen ideeën uit voort te laten komen.
  • Vrienden en kennissen: mijn vrienden Joachim Baan en Slate Olson hebben mij ontzettend goed geholpen bij het opzetten van een aantal gave projecten. Verder credits voor mijn vorige baas Charles Brian Quinn, wat betreft inspiratie op het gebied van het runnen van een eigen agency.
  • Amsterdam: deze stad is echt magisch. Het heeft mij een ontzettend mooie kans gegeven, daarnaast heb ik hier hele speciale mensen ontmoet.
  • Mijn fiets: uiteraard heb ik een mooi aantal fietsen staan, hierdoor kom ik steeds op andere plekken. En iedere plek heeft weer zijn eigen manier van inspireren.”

Hoe begin je je dag het liefst?

“Vroeg. Meestal zit ik rond 5:30 aan m’n ontbijtje met een kop koffie en dan start ik de werkdag om 6:00. Vrijdagochtend vind ik het heerlijk om extra vroeg een rondje op m’n fiets te doen.”

Hoe zorg je gedurende de dag ervoor dat je energielevel hoog blijft, zodat je je doelen behaalt?

“Ik vind het altijd erg belangrijk om lunchpauze te nemen samen met m’n team. We lopen eigenlijk altijd samen even naar de winkel om wat lekkers te halen. Dit vind ik ook zo leuk aan Nederland, dat je lekker gezamenlijk luncht. Dat is gewoon gezellig! In de States aten we altijd even snel achter ons bureau. Daarnaast is het bij ons op kantoor ook heel gewoon om even te power nappen, een korte wandeling te maken of even een stukje te fietsen.”

Ben je momenteel tevreden met je work-life balance?

“Een happy work-life balance is altijd een strijd in deze moderne tijd, vooral als drukke ondernemer. Gelukkig breng ik door Headroom Assistance veel tijd door met mijn gezin, dus ik heb niks te klagen 😊.”

Waarom Headroom Assistance?

De eerste zes maanden nadat ik m’n bedrijf oprichtte waren overweldigend. Het kostte me ontzettend veel tijd om al mijn eigen administratieve werkzaamheden bij te houden zoals m’n inbox, administratie, reisjes en talloze andere zaken. Dit kost mij té veel kostbare tijd die ik veel beter kon besteden aan dingen waar ik echt toegevoegde waarde aan lever. Destijds zag ik in de nieuwsbrief van WeWork een artikel over Headroom Assistance. Dit kwam echt als geroepen, dus ik stuurde Kristel en Céline gelijk een e-mail en de rest is geschiedenis 😉.”

Delegating is key. Thinking you can do everything is a flaw. Effectively delegating is a skill.


Gerelateerde artikelen

Heb jij interesse in meer tijd én focus?

Neem dan gerust contact met ons op, wij kunnen je vást verder helpen!

Headroom founder Céline: ‘Zo bouw je een nuttig netwerk op’